1 maj 2015
Idag gick arbetet med rivning igång. Vi tjuvstartade redan förra helgen med att tömma skåp och lådor. Men nu är vi vid ”the point of no return”. Först åker luckorna ut. Spisen hamnar på altanen tillsammans med en skåpsektion. Kyl/frys hamnar i hallen. Diskmaskin bestämmer vi oss för att den får stå kvar till imorgon för en sista körning. Sedan är det handdisk i en balja i trädgården med vatten från trädgårdsslangen som gäller. Jag lyckades givetvis missa att få bort matningen till en bänkbelysning, men som tur är så har vi jordfelsbrytare i centralen, så någon större skada uppstod inte när jag klippte kabeln.
All matlagning kommer att ske på altanen fortsättningsvis. Typiskt då att vädret är det sämsta man kan tänka sig. Kallt och blåsigt och massor av regn. Vi konstaterar att det nog blir mest kokt eller grillad mat den närmaste tiden.
Vi har planerat att rivningen ska ta 3 dagar. På måndag morgon kommer Birger, som ska hjälpa oss med nytt tak, väggar och golv och då måste allt vara ute. Mest orolig har jag varit att min dåliga rygg ska lägga av. Än så länge ser det dock inte ut att bli några problem. Det mesta går att få bort med skruvmejsen och kofot, även om mycket sitter med extremt långa skruv eller ”Harry-spikar”. Det där sista är ett internt begrepp här i Karlshäll som kommer från tidigare ägaren Harry, som verkar ha haft en kärlek till extremt många och långa spikar.