Nytt kök – dag 18-21

18-21 maj

Det enda vi kunde göra var att invänta Birger för att få golvet inlagt och detta gjordes idag. Han är rätt så snabb när han väl sätter igång. Jag tror att golvet var ganska enkelt att lägga, och det var nog nästan så att vi hade gjort det själva. Vi hade nog då fått ta ledigt ungefär dubbla tiden för att göra det, varför det var lika bra att en van och händig snickare fick göra jobbet.

_1010326.jpg

Återigen tror jag vi lyckats ganska bra med vår ”design”. Det vita grangolvet passar utmärkt till den ljusa tapeten.

_1010323.jpg

Först hade vi tänkt att golvet skulle behandlas med hårdvaxolja, men efter ett besök i Gysinge och byggnadsvårdsbutiken där, ändrades detta till att det blir ett gammaldags såpgolv. Det råder lite olika bud på hur man behandlar ett nytt grangolv med såpa, men vi gick på en beskrivning vi hittade på Skansens hemsida. De borde väl ha ganska bra koll på hur det här ska göras. Så vi fuktade golvet, skurade det med såpvatten (10 l kallt vatten + 5 dl linoljesåpa) och torkade rent.

_1010329.jpg

Vi lär få göra om det några gånger till innan köket kommer på plats, men det ska vi hinna med. Falerum kök kommer förhoppningsvis på måndag tillsammans med elektrikern. Sedan blir det invigning och inflyttning.

Det här inlägget postades i Huset. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nytt kök – dag 18-21

  1. Malin Bjärnlid skriver:

    Glöm inte rörmokaren och elektrikern och snickaren som ska tillbaka för att lista (och fixa vid trösklarna….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.