Falkspaning

Vi har sedan ett par år tillbaka fått ett naturreservat i grannskapet. Västra Hargs lövskogar heter det och är främst ett reservat för den ädellövskog som växer där. I reservatet finns också en liten sjö som heter Aren. I sjöns ena kant har det uppförts ett fågeltorn och detta har jag länge varit nyfiken på. Idag blev det äntligen att vi åkte dit. Fågeltornet ligger på en brant ner mot sjön, och när vi närmade oss så fick jag se och höra några större fåglar som satt i träden vid tornet. Givetvis flög de iväg, men jag hann uppfatta att det var någon rovfågel typ falk eller liknande. Det här med fågelidentifiering är ju inte direkt min bästa gren.

Väl uppe i tornet så såg vi fåglarna cirkla runt i skyn på motsatta sidan sjön. Det var minst 3 st uppe samtidigt, och de hade ett väldigt gällt läte när de flög. Det får nog bli att komma tillbaka, var min tanke.

Precis nedanför tornet står en gammal torrtall. Perfekt läge för en klassisk fågelbild, om någon av dem bara ville slå sig ner där. Efter ett tag så flög de närmare och närmare, och så slutligen slog sig en ner i torrtallen. Bingo!

Väl hemkommen och med fågelbokens hjälp kunde vi konstatera att det är pilgrimsfalkar vi såg och som jag fick på bild.

Det här inlägget postades i Fotografering. Bokmärk permalänken.