Naturen i svartvitt

Tidigare fixade jag alltid mina bilder i Photoshop och jag hade gjort i ordning några makron som jag använde regelmässigt. Jag hade ett antal som jag använde för att t ex fixa skärpa, ställa färger osv. Framförallt hade jag ett makro som konverterade till svartvitt på ett sätt som jag gillade. Nu har jag mer eller mindre övergivit PS till förmån för Lightroom, men jag har hittills inte lyckats hitta något bra och enkelt sätt att konvertera till svartvitt. Inte förrän nu, då jag hittade ett tillägg som jag hört talas om sedan PS-tiden, och som funkar även i Lightroom. Silver Efex heter det och gör, i alla fall i mitt tycke, väldigt tjusiga konverteringar. Här är några från gårdagens svampletartur.

Grinden

Hemvägen

Siluetter

Rävrumpa

Det här inlägget postades i Fotografering, Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.