Årets cider är på gång

Nu är snart årets cider klar. Vi började den 27/9 med must i två 25 liters damejeanner och till detta ca 1,5 kg socker samt en flaska Edelmans champangejäst. OE-talet var 1050. Det blir en ganska så rejäl bottensats men genom att tappa om blir man av med detta ”bös”. Första omtappningen gjorde vi den 2/11 och OE-talet var då nere på 0, dvs allt musten var helt utjäst. Då satte vi till ca 1,5 liter must som vi sparat i frysen. Idag tappade vi om igen och OE-talet är återigen nere på 0. Nu får den stå någon vecka till och sedan blir det upptappning på flaska. Smaken är redan nu väldigt fin. Kraftig smak av äpple med en ton av jäst, som förhoppningsvis kommer att klinga av med tiden.
OE-mätningOmtappning

Det här inlägget postades i Cider, Mat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.