2 flaskor öl

Först drog jag upp korken på en flaska från ölbryggarkursen. En Sierra Nevada clone. 

_3021935.jpg

Nr 2 är jag lite extra stolt över. Den är gjord helt på egen hand, och resultatet blev betydligt bättre än jag hoppades på när jag flaskade den. Det här är ett veteöl av sydtysk typ (enligt det recept jag utgick från). Kraftigt fast vitt skum, en aning jäst men framförallt en balans på sötma och beska som vida överskrider det jag hoppats på. Nu ska det lagras ett par veckor, men jag tror det blir ett suveränt sommaröl – om det nu räcker så länge. Har bara en back av detta. Den här har jag döpt till KSMK Vete. Hur det gick till att göra den skrev jag om här.

Skål, kosmonauter! Det här är mitt första alldeles egenhändigt bryggda öl. Ett veteöl av sydtysk typ, det är i alla fall det jag försökt åstadkomma. Jag var lite orolig att beskan skulle ta överhand, men, nybörjare som jag är, så tycker jag att sötman och beskan balancerar riktigt bra. Skummer är fast och vitt. Egentligen bör det nog mogna under ytterligare några veckor, så det här blir ett underbart sommaröl :)

Här är mitt recept: KSMK Vete

 

Det här inlägget postades i Öl. Bokmärk permalänken.